zaterdag 6 juli 2013

Top 10 subwoofer tracks met een zware bas (Urban, R&B en Hip Hop)

Top 10 subwoofer tracks met een zware bas (Urban, R&B en Hip Hop)

Wat is er nu mooier dan een zware bas die uit de speakers dreunt? De bas vind ik eigenlijk vaak het belangrijkste in de muziek. En dan maakt het niet uit welke muziekstijl, als er maar een zware bass in zit. Van hip hop tot drum ´n bass, van hardcore tot hardstyle en van R&B tot dubstep. Toch zit er in hip hop de meest zware bassen die goed tot uiting komen wanneer je een goede subwoofer en grote speakers in je auto hebt liggen.

Hieronder vind je mijn top 10 subwoofer tracks met een zware bas. Het maakt niet uit of je als car audio een Pioneer subwoofer, MTX subwoofer, Kicker subwoofer, Rockford Fosgate subwoofer, Magnat subwoofer, DLS subwoofer of Sony subwoofer hebt. Met deze speciale subwoofer tracks heb je gegarandeerd de aandacht van de mensen als je ze in je auto afspeelt.

1 Far East Movement - Dirty Bass (Feat. Tyga)

Luister naar deze vette track op Youtube
Dit is toch wel één van de beste liedjes voor je subwoofer! Bij de korte intro van 8 seconden vraag je je af waar de bas is, maar wanneer die daarna invalt trilt alles in je auto mee. Deze frequentie is voor een 12 inch speaker echt food for woofers. Wanneer de zang begint gaat de bas trapsgewijs omhoog waardoor meerdere frequenties door je subwoofer heen knallen.

2 Busta Rhymes - Touch It

Beluister dit nummer online
Deze subwoofer track is ook al weer wat ouder, maar heeft volgens mij wel in de hitlijsten gestaan. Het liedje bestaat eigenlijk uit 2 delen die elkaar telkens opvolgen. De rustige breakachtige beat heeft een hele zware bas die je auto speakers zeker laat trillen. Dit  gedeelte wordt elke keer opgevolgd door een stuk waar heel veel energie in zit. Dit komt doordat er agressiever gerapt wordt en er een sample van een sirene te horen is. Zeker een subwoofer klassieker voor in de auto!3 Lil Wayne - 6 foot 7 foot Feat. Cory Gunz

Luister dit liedje online
Dit is ook weer zo'n knaltrack die ervoor zorgt dat je binnenspiegel meetrilt wanneer de bas invalt. De bas die invalt is voor een 12 inch subwoofer perfect. Daarna gaat de bas even omlaag, die bij een grotere subwoofer misschien beter tot uiting komt. De hele track worden deze 2 tonen bas afgewisseld. Lil Wayne blijft er met zijn unieke stem de hele tijd over heen rappen waarbij je ook een Indiase vocal hoort die de hele tijd blijft loopen.

4 Far East Movement - Basshead

Beluister deze vette track online!
Dit is ook één van de betere subwoofer tracks voor in de auto die ik ken. De track is rustig van tempo en de zware bass is eigenlijk constant te horen. Voornamelijk ligt de bas in een wat hogere frequentie, maar er wordt ook afgewisseld met een bassline die een wat lagere frequentie heeft. Het liedje zelf gaat over meisjes die van een zware bas houden. Verder zijn er niet zoheel veel drumsounds te horen en is er niet echt een melodie. Wel zijn er wat hogere synths te horen met natuurlijk de ondersteuning van een zware bassline. Met goede hoedenplank speakers komt je ook al behoorlijk ver met deze track.

5 Beyoncé - Run The World

Luister dit liedje op Youtube
´Run the world´ van Beyoncé is echt een supertrack die helemaal van deze tijd is.  Ze hebben voor dit nummer samples van een typisch Amerikaanse drumband gebruikt die in een sneltreintempo door je speakers dreunt. Hieronder hebben ze een zware bassdrum geplaatst die voor een onregelmatige beat zorgt. Dit geeft de track erg veel energie. Verder zit er weinig melodie in. Wel is een hoog toontje te horen dat door Afrojack is geproduceerd. Met een 12 inch subwoofertje knalt dit nummer de auto uit. Zeker een aanrader!

6 Pitbull - Ay Chico

Luister deze subwoofertrack online!
Deze track van Pitbull heeft een Zuid-Amerikaanse sound door de break beat, percussie en vocals die gebruikt zijn. De intro begint met wat Zuid-Amerikaanse percussie, waarna al snel de bas invalt. De beat bestaat uit een bas die op 2 toonhoogtes afgespeeld wordt. Zeker leuk voer voor je speakers en subwoofers. De zware bas knalt uit een 12 inch subwoofer en de hogere bas zal zeker knallen uit een paar goede hoedenplankspeakers. Het is een zomerse track waardoor deze perfect is voor dit lekkere zomerweer.7 Lil Jon & The East Side Boyz - I Don't Give A Fuck

Beluister deze coole track online!
Een track met de agressieve stem van Lil Jon klinkt altijd goed. Maar doordat hier gebruik wordt gemaakt van een zware bas die snel achter elkaar herhaalt wordt of rolt, vind ik dit liedje zeker een aanrader wanneer je een subwoofer in je auto hebt liggen. Het is niet echt een standaardbeat. Ik moet zeggen dat er weinig afwisseling is, maar de zware bas knalt zeker wel je speakers uit!

8 Chingy - Gettin It

Luister dit nummer op Youtube
In deze track worden verschillende soorten toonhoogtes voor de bas gebruikt, waardoor dit ook weer echte food for woofers is. De beat bestaat uit een hihat en een strakke snare. De zware bas wordt afgewisseld met een lange hogere bas frequentie. Om de zoveel tijd krijg je een loopje van de bas die trapsgewijs omlaag gaat. Je hoedenplankspeakers en subwoofer moeten bij deze stukjes echt aan de slag!

9 Twista & Pitbull - Hit The Floor

Beluister deze vette track online!
Dit is ook weer zo´n track waarbij er creatief met de bassdrums gespeeld wordt. Het liedje brengt veel energie en dreunt als een sneltrein door je car audio. Je hoort natuurlijk meteen dat Pitbull in de track meerapt door zijn unieke sound. Ook in deze subwoofer track is weinig melodie. Wel zijn er veel geluiden en percussie te horen. Er worden hoofdzakelijk wat hogere frequenties gebruikt waardoor je met goede hoedenplankspeakers ook al een eind komt.

10 M.I.A. - Bucky Done Gun

Luister dit liedje online
Dit is al een wat oudere track die hoog in de hitlijsten heeft gestaan. M.I.A. is een vrouwelijke rapper die uit Londen komt, maar haar ouders komen uit Sri Lanka. De muziek van deze track is eigenlijk een old school break dance beat die erg goed in elkaar is gezet. De bassdrum in het liedje is best zwaar, maar vooral in de tussenstukken zit een hele zware bass die van toonhoogte verandert. Verder is er weinig melodie, al zijn er soms wel samples van een trompet te horen. Dit is een track die gemaakt is voor de subwoofers die lagere frequenties aankunnen.


Nu weet ik zeker dat er nog veel meer goede subwoofer tracks bestaan waar een zware bas in zit. Dus heb jij nog vette tracks voor in de auto? Laat dan hieronder een berichtje achter!

Check onderstaand filmpje (ik weet niet wat ze hier in hebben liggen, maar het blaast wel!)

19 opmerkingen:

 1. Leuk lijstje; deze mag sowieso niet missen:

  Wiz Khalifa - On my level
  Snoop dogg ft. R. Kelly - Platinum

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op dit moment: Kate Perry - Dark horse . vet zoals je stoel mee trilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. deze is ook vet !!

  Kanye West - Mercy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Probeer aronchupa met i'm an albatraoz eens. Dat is het enige waar ik tot nu toe een echt duidelijke bass in vind zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poison van The Prodigy. En meer.....Shantel, Bass and several cars

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zijn voor mij onbekend (behalve the Prodigy). Binnenkort eens testen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nicki Minaj - Only (Feat Drake, Lil Wayne & Chris Brown)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kendrick Lamar - M.A.A.D. City (Eprom Remix) (Vanilla Cup Trap Bootleg)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onderstaande track is zeker een aanrader! Ik ga binnenkort aan een nieuwe top 10 subwoofer tracks zomer 2016 maken en denk dat deze wel ergens bovenaan komt te staan. :)

  T-Pain & Joey Galaxy - Booty Wurk (One Cheek At a Time)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat dacht je van iggy ft rita ora-black widow gaat ook als een malle net als busta rhymes-look at me now en zo zijn er zeker nog veel meer

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...