zondag 29 december 2013

Files & flitsers

Actuele verkeers informatie zoals files en flitscontroles

In Nederland wordt het steeds drukker op de weg, waardoor er regelmatig files ontstaan. Daarom wordt er veel aan de weg gewerkt, waardoor daar ook weer tijdelijk extra files ontstaan. Omdat het tegenwoordig zo druk is op de weg, zit een ongeluk in een klein hoekje. De regering controleert regelmatig op snelheid door middel van flitscontroles, terwijl de verkeersboetes tegenwoordig belachelijk hoog zijn. Ga je op pad met de auto, dan is het handig om vantevoren goed geïnformeerd te zijn over de actuele files, verkeersinformatie, actuele wegwerkzaamheden en actuele flitscontroles. Lees snel verder waar je al deze verkeersinfo kan vinden!

Waar kan ik actuele file informatie vinden?

Waar kun je nu makkelijk een file overzicht van Nederland vinden? Ben je op zoek naar actuele file informatie, dan kun je die op verschillende manieren vinden. Zo zijn er een hoop websites die deze verkeersinformatie geven. Voorbeelden van goede websites waar je file meldingen kunt vinden zijn www.nu.nl/verkeer, www.anwb.nl/verkeer en www.trafficnet.nl. Op Google Maps zijn files trouwens tegenwoordig ook realtime zichtbaar.

File nieuws kun je niet alleen op websites vinden, maar er zijn natuurlijk ook gratis apps te downloaden die je de meest actuele filemeldingen geven. Deze handige apps kun je downloaden in de Google Play Store, de iTunes Apple Store en de Windows App Store. Zo heb je bijvoorbeeld de ANWB Onderweg app waar je allerlei verkeersinformatie kunt vinden, waaronder de actuele files. Ook de Verkeer Pro app is een gratis app waar je actuele verkeersinformatie kunt vinden.

Dus wil je weten of er bijvoorbeeld files staan op snelwegen als de a2, a4, a9, a10, a12, a15, a20, a27, a28, a58 of andere wegen? Dan weet je nu in ieder geval hoe je  die verkeersinformatie snel kunt vinden! Trouwens, navigatie zoals van Tom Tom, MIO en Sony hebben ook actuele verkeersinformatie verwerkt in hun apparaten.

Waar kan ik een lijst van de actuele flitscontroles vinden?

Wil je weten waar de flitsers vandaag staan in Nederland? Dan kun je deze verkeersinformatie op verschillende manieren vinden. De oudste manier om informatie te krijgen over flitsers is natuurlijk de radio. Zo melden radiostations als 3FM en Qmusic de actuele flitsers. Alleen deze informatie kun je niet op elk moment opvragen, want je zit vast aan de uitzendtijden van de radio. Daarom zijn er nog een aantal andere makkelijke manieren om flitser locaties op  te vragen.

Zo zijn er verschillende websites waar je actuele flitsers kunt vinden. Voorbeelden hiervan zijn www.flitsers.nl, www.flitsservice.nl/flitsers, ANWB.nl en flitsers.net. Natuurlijk zijn er ook gratis apps voor je smartphone of tablet te krijgen die een overzicht geven van de flitscontroles in Nederland. Zelf vind ik Flitsmeister en Flitsers hele goede apps. Maar ook de ANWB Onderweg app en de Verkeer Pro app melden actuele flitscontroles.

Ook navigatie systemen, zoals van Tom Tom, Sony en MIO, geven een actueel overzicht van flitsers. Dus wil je weten of er bijvoorbeeld flitsers staan op snelwegen als de a2, a4, a9, a10, a12, a15, a20, a27, a28, a58 of andere wegen? Dan weet je nu in ieder geval hoe je  die verkeers informatie snel kunt vinden!

Wegwerkzaamheden

Door wegwerkzaamheden kunnen er ook extra files ontstaan, dus is het handig om vantevoren te weten waar en wanneer ze aan de weg werken. De overheid heeft hiervoor een duidelijke website opgezet die je elke minuut van de dag kunt raadplegen. Deze verkeersinformatie kun je namelijk op www.vananaarbeter.nl vinden. De verkeersinfo kun je trouwens ook via hun app opvragen, die je gratis in de iTunes app store en Google Play store kunt downloaden.Auto navigatie kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com1 opmerking:

  1. Ik zelf gebruik al enige tijd filepret.nl. Deze website voor mobiel haalt zijn verkeersgegevens van Google en TomTom Live. Actueler en vollediger kan denk ik niet. Ook wel prettig dat dit eens een keer geen app is en geen reclame bevat zoals Routeradar.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...